Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Dinamični prikazovalniki prihodov na avtobusnih postajališčih

Celovita nadgradnja in razširitev sistema RTPI (real time passenger information) na območju Mestne občine Maribor.

MOM je v občinskih dokumentih (Celostna prometna strategija, Občinski program varstva okolja 2008-2013, Strategija razvoja Maribora 2030, Lokalni energetski koncept Mestne občine Maribor), zapisala številne cilje trajnostne mobilnosti v MOM. Eden izmed ciljev je tudi večja uporaba javnega potniškega prometa (JPP), ki bo za potnike prijaznejši za uporabo. Eden izmed ukrepov za izboljšanje kvalitete storitev JPP je tudi izboljšanje podajanje informacij o prevozih z JPP v realnem času.

MOM je do leta 2015 implementirala RTPI prikazovalnike na 14-ih avtobusnih postajališčih v okviru mestnega avtobusnega prometa Maribor. Tako lahko potniki dostopajo do RT informacij o prihodih avtobusov. MOM bo tudi v bodoče nadaljevala s širjenjem mreže prikazovalnikov.


Foto: Arhiv MOM

Kategorija:

Pametna mobilnost

Faza:

V teku

Partnerji projekta

Uporabne povezave

www.maribor.si

Kontakt in informacije

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

Sorodni projekti

Pametna mobilnost (9)

320
480
768
960
1200