Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Center mobilnosti Maribor

Mestna občina Maribor je v okviru projekta TRAMOB in celovitega načrtovanja trajnostne mobilnosti v mestu pristopila k obnovi in opremi ter vzpostavitvi prvega Centra za trajnostno mobilnost v Republiki Sloveniji. Gre za zagotovitev ustreznega podpornega okolja za razvoj in promocijo trajnostne mobilnosti v mestu.

Center za trajnostno mobilnost je večnamenski prostor na Partizanski cesti 21 v Mariboru, ki je namenjen koordinaciji in aktivni promociji trajnostne mobilnosti v mestu. Zelo pomembni funkciji Centra sta koordinator za trajnostno mobilnost v mestu in »kolesarska kuhinja oz. popravljalnica koles«, možno pa je pridobiti tudi informacije in se udeleževati raznih dogodkov na temo trajnostne mobilnosti.

Center je bil, takoj po otvoritvi, konec leta 2013, tudi formalno umeščen v izvajanje svojega poslanstva, in sicer je v odloku Vlade RS o kakovosti zraka v mestu Maribor, opredeljen kot institucija, ki izvaja ukrepe za izboljševanje kakovosti zraka in promovira ter popularizira trajnostno mobilnost v mestu Maribor.


Foto: Center mobilnosti Maribor

Kategorija:

Pametna mobilnost

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Pripeti dokumenti

Kontakt in informacije

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

Sorodni projekti

Pametna mobilnost (9)

320
480
768
960
1200