Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Mobilna aplikacija Visit Maribor

Brezplačen mobilni turistični vodič po starem mestnem jedru Maribora za spoznavanje štajerske prestolnice, ki bo turiste, pa tudi domačine, s pomočjo štirih tematskih poti popeljala po najpomembnejših zgodovinskih točkah. Mobilni vodič Visit Maribor je brezplačen in deluje brez internetne povezave.

Mobilna aplikacija Visit Maribor turiste in domačine popelje po najpomembnejših zgodovinskih točkah mesta ob Dravi – od najstarejše trte na svetu, trga, na katerem je zasvetila prva električna žarnica v tem delu Evrope, vse do mariborskega podzemlja z eno največjih in najstarejših vinskih kleti v Evropi.

Po Mariboru se je moč odpraviti po štirih tematskih poteh: »Do izvora imena mesta Maribor«, »Do najstarejše trte na svetu«, »Ob Dravi po najstarejšem delu mesta« in »Po nekdanjem mestnem obzidju«. Vsaka od vključenih znamenitosti nas seznani tudi z manj znanimi dejstvi in fotografijami iz preteklosti. Uporaba klasičnega turističnega zemljevida za raziskovanje starega mestnega jedra ni več potrebna, saj je zemljevid z vsemi pomembnimi točkami (in informacijo o trenutnem mestu nahajanja) del aplikacije.

Za uporabo ni potrebna internetna povezava – aplikacijo uporabniki samo prenesejo na svojo pametno mobilno napravo in sledijo vodiču, ki jih nato popelje po mestu. Turistična mobilna aplikacija deluje na mobilnih napravah z operacijskima sistemoma Android in iOS.

Slike: Zavod za turizem Maribor

Kategorija:

Pametno bivanje in urbano načrtovanje

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Zavod za turizem Maribor - Pohorje
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

320
480
768
960
1200