Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Projekti

Tkalka - sodelovalni prostor v centru mesta Maribor

Tkalka je poslovna stavba na naslovu Tkalski prehod 4 v centru mesta Maribor, ki več kot 5 let ni bila v uporabi. Jeseni 2014 je postala 2500 m² velik sodelovalni prostor, skupnostni prostor, ki nudi streho nad glavo zelo raznoliki množici zagnanih, vztrajnih in ustvarjalnih ljudi.

V objektu Tkalka je trenutno delujočih več organizacij, socialnih podjetij oziroma zadrug ter nekaj uporabnikov desk-sharing programa (samozaposleni, manjše organizacije, podjetniške iniciative). Prostore nekdanjega Galenskega laboratorija so organizacije prevzele v uporabo meseca julija 2014, potem, ko jih je Mestna občina Maribor kot lastnica zgradbe oddala v najem za namene razvoja turizma, podjetništva, socialnega podjetništva in zadružništva ter za razvoj družbenih inovacij. Novi uporabniki prostorov so z lastnimi minimalnimi sredstvi s katerimi razpolagajo, s pomočjo sponzorjev in donatorjev, ki so jih uspeli privabiti k sodelovanju ter z vloženim lastnim prostovoljskim delom svojih zaposlenih in drugih, opravili potrebna osnovna obnovitvena dela, očistili, pobelili, ter usposobili in opremili za delovanje cca. 2500 m2 prostorov, ki so sedaj iz “industrijskega objekta” prerasli v skupnostni (co-working)  prostor.


Foto: brazde.org

Kategorija:

Pametno gospodarstvo in povezovanje

Faza:

Izvedeno

Partnerji projekta

Uporabne povezave

Kontakt in informacije

Združenje CAAP, so.p.
Tkalski prehod 4, 2000 Maribor

Mestna občina Maribor,
Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna

Opombe

Pobuda Pametno mesto Maribor (Smart City Maribor Initiative) je ustanovljena z namenom aktiviranja trajnostnega razvoja urbanega okolja in spodbujanja inovativnosti v mestu Maribor ter pilotnih projektov, ki bodo omogočili aktivnosti pametnega mesta na področju vpeljave pametnih storitev, tehnologij in izdelkov.

320
480
768
960
1200