b'Lucerno lahko vzgojimo do faze zelenkov, kar pomeni, da jo pustimo kaliti do faze klinih listov. SkladienjeVse kalke, ko doseejo stopnjo primerne kalitve, e enkrat splaknemo, da odstranimo nekaljena semena, in jih shranimo v hladilniku v zaprti posodi. Navadno vsa zdrijo nekaj dni. Tako skladiena ne marajo vode na dnu, zato pazite, da jih dobro odcedite.Recept 5: Zelenjavna juha z vrtaTa recept je bolj za alo kot zares, saj zelenjavne juhe skoraj nimajo pravil.Potrebujete: kompaktno aktualno zelenjavo z vrta vodosvee zaimbe in zelia z vrtakuhanje z ljubeznijonekoga, s komer boste delili ta lonec juheKar je pomembno, je upotevanje asa kuhanja za razline zelenjave, zato jo dodajajte postopoma, da bo na koncu vse ostalo ravno prav vrsto. Morda je bolj smotrno izpostaviti zaimbe oz. zelia z vrta, s katerimi boste vsebino zainili:Peterilj, drobnjak, koriandrovi listi in krea so nene zaimbe, ki jih je treba dati v juho tik pred postrebo ali kar v kronik, saj jih unii temperatura nad 70 C.Suen ili, suhi lovorjevi listi, esen in suhi romarin so najprimerneji za pripravo diavnega olja, kjer temperatura olja ne sme presegati ve kot 100 C. Olje po nekaj sekundah mono zadii, nakar ga precedimo skozi gosto cedilo in na njem dalje pripravljamo juno osnovo. Urbano vrtnarjenje - Urbana zemljina za hrano31'