b'Recept 2: Dresnikova omleta brez kompliciranjae ste porabili vse vrike japonskega dresnika za limona-do,kernistenabralivikov,semorateponjsprehoditi znova. Prav tako jih nareete na centimetrske kolobarje, nijihtrebastrgatialilupiti.Malojihpopraitenasebi najljubem olju, dodajte zaimbe, ki vam prijajo, vmeajte jajce in imate udovito spomladansko omleto!Za 2 osebi potrebujete: 150 g japonskega dresnika4 jajcazaimbe po eljisebe in e nekoga, da omleto z njim deliteRecept 3: Kisanje repe in zelja v kozarcih za vlaganjeKer smo v tem poglavju e omenjali fermentacijo, lahko v tem duhu nadaljujemo in si tudi v mestu sami kisamo repo in zelje s pomojo fermentacije.Potrebujete: svee zelje ali repostrgalnikiste kozarce za vlaganjesol, kumino, poperprostor s stalno temperaturoZelje in repo po ribanju zainite s soljo, poprom, kumino in vsebino dobro natlaite v kozarce za vlaganje, pustite stati ez no. Naslednji dan dodatno napolnite kozarce, saj se bo vsebina ez no posedla. Logika uspene fermentacije je v tem, da je v kozarcih im manj zraka, da lahko svoje delo uspeno opravijo fermentacijski mikroorganizmi, zato je treba kozarce dobro natlaiti in potem dobro zapreti s pokrovom. Kozarce je v procesu kisanja treba imeti v prostoru s stalno temperaturo, najbolje se za to obnesejo kleti, ki imajo temperaturo 1012 C, ali e imate kakno drugo hladnejo shrambo. ez dober mesec boste e lahko jedli kislo zelje ali repo. Naj vam tekne!Urbano vrtnarjenje - Urbana zemljina za hrano29'